MasterClass kleurmutaties bij vogels 2023

MasterClass kleurmutaties bij vogels 2023

When

Saturday 23 September 2023    
09:30 - 16:00

Where

Taverne Bloemenlust
Smetledestraat 61, Wetteren, 9230

Event Type

Een groot deel van avicultuur concentreert zich op het fokken van kleurmutaties bij vogels. Binnen deze discipline is er de laatste jaren heel wat wetenschappelijk onderzoek verricht. De resultaten van deze onderzoeken zorgen ervoor dat we dagdagelijks een beter inzicht /kennis verkrijgen over deze materie. Helaas duurt het, binnen avicultuur, vrij lang eer deze kennis doordringt tot de hobbyisten en daar willen we iets aan doen. Daarom komen we na drie jaar van corona en (verplichte) webinars, nog eens naar buiten met een Masterclass over kleurmutaties bij vogels.

Deze tweedaagse cursus behandelt kleurmutaties bij zowel parkieten als kanaries en exoten. We zullen ons onderdompelen in de hedendaagse kennis van zowel pigmenten als de genetische achtergrond van kleurmutaties. Hoe ontstaan mutaties en wat is er allemaal mogelijk? Op die manier hopen we komaf te kunnen maken met de vele fabels die hierover de ronde doen.
Uiteraard kunnen niet alle kleurmutaties aan bod komen tijdens deze twee dagen, maar we zijn er wel zeker van dat we voor de deelnemers een duidelijker en correcter beeld kunnen verschaffen over deze materie. Daar kan iedereen zich alleen maar voordeel mee doen.

De masterclass gaat door op zaterdag 23 en zaterdag 30 september van 9u30 tot +/- 16u in Taverne Bloemenlust, Smetledestraat 61, 9230 Wetteren.

Deelnameprijs voor de twee cursusdagen bedraagt 38 euro. Dat bedrag dient op voorhand over gemaakt te worden op rekening van Ornitho-Genetics VZW. Zoals steeds gaat de opbrengst van deze cursussen INTEGRAAL naar onze onderzoeken in avicultuur.

inschrijven via: https://www.ogvzw.org/masterclass-kleurmutaties-bij-vogels-2023/