Articles 2023

For 2023, BVA-International has obtained the exclusivity rights for our articles about lovebirds. As a result in 2023, my articles will only be published in Agapornis.info, the info magazine of BVA-International and the member magazines of the BVA-International affiliated associations.

 

 

 

 

9 comments

 1. This is great news. Thanks BVA.
  New knowledge is always welcome

 2. LOL, I guess some people expect to get free info from you, hoping to sell their birds on the highest prices. Maybe you can give them an extra bonus Dirk 🙂

 3. Er worden jaarlijks tonnen uitgegeven door de grote bonden aan plastiek trofeetjes voor de kampioenen van de show, maar geen cent aan onderzoek. Dat is ongehoord.
  Niemand beseft wat je doet voor de hobby, dat blijkt duidelijk uit vorige reactie.
  Goed dat de BVA wel nog bijdraagt aan jullie werking.
  DANK voor je harde werk

  1. Bedankt Leo, maar ik denk dat er voor iedereen wat wils is in deze hobby en als die mensen al tevreden zijn met een trofee, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken?

 4. Beste Dirk,
  Ik denk dat ik uit naam van heel wat liefhebbers spreek als ik zeg dat uw artikels een heel waardevolle bijdrage betekenen voor avicultuur. Je hebt deze hobby naar een hoger niveau gebracht. BVA en bij uitbreiding de agapornidenliefhebbers kunnen zich gelukkig prijzen.
  Helaas trekken de liefhebbers van exoten, Europese vogels en kanaries steeds aan het kortste eind want hier hebben we nog steeds te maken met oude wijn in nieuwe zakken. Nieuwe info is er niet en als ze er al is dan is het nergens te lezen. De maandbladen van de ‘grote’ bonden zijn allemaal op een heel bescheiden niveau qua kennis. Een keurbriefje en een foto van ‘een kampioen’ lijken de laatste tijd de standaard voor hun artikels te zijn. Het hoogbejaarde tentoonstellingsclubje domineert hier duidelijk. Daarom mijn vraag: waarom geen digitaal tijdschrift met iets meer professionele artikels? Ik ben zeker dat hier veel liefhebbers nood aan hebben.

 5. Bedankt Peter, maar zoals reeds aangehaald moet er iedereen wat wils zijn in deze hobby. U heeft gelijk dat het aanbod aan wetenschappelijke info misschien wat beperkter is bij de algemene bonden, maar daar heb je dan de speciaalclubs voor.
  Wat betreft exoten, Europese vogels en kanaries moeten we ons de vraag stellen of er nood aan is aan wetenschappelijke ondersteuning?
  Een apart magazine is een goed idee, maar ik heb maar 24 uur in mijn dag en behalve vogels zijn er nog andere dingen in het leven die de moeite waard zijn 🙂

Comments are closed.